Innholdsrik busstur

DELK Østfold menighet arrangerte busstur til Oslo i dag, søndag 3. juni. Det ble en svært varm, innholdsrik og interessant dag for de nærmere 40 deltagerne.
Vi deltok først i gudstjenesten i Ryenberget kirke hvor DELK-prest Ulf Asp talte og forrettet.

Etter kirkekaffe reiste til den jødiske gravplass ved Sofienberg kirke, hvor Sidsel Levin møtte oss. Hun guidet oss gjennom det «jødiske Oslo». Vi stanset ved diverse «snublesteiner», bygninger og viktige jødiske plasser, – og endte opp ved Jødisk museum i Calmeyers gate 15 B, hvor vi fikk omvisning – også ved Sidsel Levin, som var daglig leder ved museet fra åpningen i 2008 til hun gikk av med pensjon i 2014/15. Hun er selv født i Sverige dit familien flyktet fra jødeforfølgelsene i Norge i 1942.
Vi avsluttet med middag på en kurdisk restaurant.
Tom Rune og Karstein var dyktige sjåfører for minibussene som fraktet oss trygt fra Østfold til Oslo og retur.
Sist, men ikke minst: Reidun Bugge var dyktig reiseleder.