Velkommen til Haugedag søndag 20. august

Velkommen til Gamlebyen i Fredrikstad, som er en av landets mest populære attraksjoner. Med sin unike bybebyggelse innenfor de velbevarte festningsverkene fra 1660-tallet, er den Nord-Europas best bevarte festningsby.

Her samles DELKs menigheter i Oslo, Tønsberg, Horten, Nordre Vestfold og Østfold til en Hauge-dag søndag 20. august 2017. Hauge er ikke bare en av de mest betydningsfulle personer i Norges historie, men også i DELKs liv og virksomhet.

I Gamlebyen arbeidet Hans Nielsen Hauge i en slakterbutikk, talte for en folkemengde på hele 400 mennesker i Niels Bærsøes hus i februar 1797 og ble arrestert og fengslet for første gang, fra 27. desember 1797 til 29. januar i 1798 – for brudd på konventikkelplakaten, som forbød lekmannsforkynnelse.

PROGRAM:

Kl. 12.00: DELK-gudstjeneste på Tøihusplassen v/Boe Johannes Hermansen, Kristoffer Hansen-Ekenes med flere. Nattverd. Ofring.

Deretter blir det anledning til å spise medbragt i de flotte omgivelsene i Gamlebyen, eller kjøpe mat på ett av de koselige spisestedene i nærheten.

Kl. 16.00: Kåseri om Hans Nielsen Hauges liv og virksomhet v/Hauge-kjenner Svein Høiden. (Gratis)

Kl. 18.30: Vandreteater v/Terje Brevik og Svein Høiden. Det må bestilles billetter på forhånd på ticketmaster. Ordinær pris kr. 200, pluss billettavgift. Eller: spesialpris kr. 100 (ikke billettavgift) ved påmelding til Boe Johannes Hermansen senest 13. august, på mail: bojohermansen@gmail.com.

Kl. 20.30: Musikalen ”Det brenner en ild” – om Hans Nielsen Hauge. Les mer om denne på: www.kulturv.no/hauge. Til musikalen må det bestilles billetter på forhånd på ticketmaster eller e-post: marianne@hotelcity.no tlf. 69385605. Pris kr. 425 pluss billettavgift, barn under 16 år, kr. 300 pluss billettavgift. Eller: spesialpris kr. 375, barn under 16 år kr. 300 (ikke billettavgift): hos Boe Johannes Hermansen, senest 13. august, på mail: bojohermansen@gmail.com.

Programmet for hele søndagen blir gjennomført uansett vær. Velkommen til alle!

Vedrørende bilparkering: Gratis på kommunale parkeringsplasser i Gamlebyen søndager. Men begrenset antall. Det anbefales derfor at en parkerer ved Kongsten, ved innkjøringen til Gamlebyen, der det også er gratis søndager.

Ta gjerne kontakt om noen har spørsmål: Boe Johannes Hermansen, prest i DELK-Østfold, mail: bojohermansen@gmail.com eller tlf. 99612822