Felleskirkelig reformasjonsfest

Omlag 250 personer deltok i reformasjonsjubileet som ble arrangert som en felleskirkelig samling i Greåker Frikirke søndag 29. oktober.

Dagen starter med festgudstjeneste hvor tidligere generalsekretær i Normisjon, Rolf Kjøde, talte treffende over søndagens prekentekst fra Romerbrevet kapittel 1 om Guds rettferdighet. Prestene Ketil Willard og Boe Johannes Hermansen var liturger og ungdom fra Fjellhaug utdanningssenter deltok med sang og musikk. Det var nattverd og søndagsskole. Etter middag holdt områdearbeider i Misjonssambandet, Frode Granerud, et aktuelt foredrag om ”Martin Luther og reformasjonen”. Dagen ble avsluttet med en interessant og perspektivrik panelsamtale. Her deltok Rolf Kjøde, informasjonsleder Espen Ottosen, frikirkeprest Sigvald Steilbu og tidligere prest i Den norske kirke, nå medlem i Den katolske kirke, Dag Øivind Østereng. Samtalen ble ledet av generalsekretær Morten Dahle Stærk.Arrangør av reformasjonsfesten var Norsk Luthersk Misjonssamband i Østfold, Normisjon i Østfold, Israelsmisjonen i Østfold, Greåker Frikirke, Halden Frikirke, Moss Frikirke, Råde Frikirke og Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn i Østfold.